NOKUT-konferansen 2024: Kvalitet i klemme? Hvordan legger vi til rette for videreutvikling av utdanningskvaliteten?

NOKUT inviterer til konferanse, torsdag 8. februar 2024. Tema for konferansen er hvordan høyskolene og universitetene og norske myndigheter jobber med utdanningskvalitet, og hva som kan gjøres for å legge bedre til rette for kvalitetsutvikling.

Du finner påmeldingsinformasjon og -skjema nederst på denne siden.

I Riksrevisjonens nylige gjennomgang av høyskolenes og universitetenes arbeid med å videreutvikle kvaliteten, ble det konkludert med at utdanningsinstitusjonene har problemer med å legge til rette for utviklingsarbeid, og at kravene til systematisk kvalitetsarbeid har gitt mange institusjoner et for omfattende kvalitetssystem.

Hva mener UH-sektoren og NOKUT om denne kritikken? Hva skal til for at kvalitetssystemet skal komme til nytte for det enkelte studieprogram?

Med dette som bakteppe vil vi belyse og diskutere hvordan UH-sektoren og NOKUT jobber med å sikre og videreutvikle utdanningskvaliteten. I Norge har vi til sammen 48 universitet og høyskoler, både offentlige og private. De har ulik størrelse, fullmakter, profil og studentgrupper. Noen institusjoner har én campus, mens andre strekker seg over store områder. Felles for alle institusjonene er at de må følge krav som skal sikre at de har et system for å ivareta og utvikle kvaliteten i utdanningene sine.

Kjenner utdanningsinstitusjonene og NOKUT seg igjen i Riksrevisjonens beskrivelser? Hvordan legger høyskolene og universitetene til rette for både kontroll, dokumentasjon og videreutvikling?

På konferansen vil vi også utforske hva som kjennetegner god kvalitetskultur og hvordan institusjonene kan skape en kollektiv kvalitetskultur i dagens system.

For å belyse og svare på disse spørsmålene har vi med oss blant andre:

  • Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, riksrevisor
  • Marit Reitan, prorektor for utdanning ved NTNU
  • Bendik Meling Samuelsen, prorektor for studier og programmer ved Handelshøyskolen BI
  • Elisabeth Josefine Lackner, stipendiat UiO / Agenda Kaupang

Konferansen avsluttes med utdelingen av NOKUTs ærespris. Mer om det her.

Programmet er under utvikling og vil bli oppdatert fortløpende.

Hvem er konferansen for?

Konferansen passer særlig for deg som jobber med utdanningskvalitet ved en høyskole eller et universitet, enten som leder, i studieadministrasjonen eller som faglig ansatt. Konferansen er også relevant for alle andre som jobber med eller er opptatt av kvalitet i høyere utdanning.

Konferansen arrangeres på Hotell Bristol i Oslo sentrum, den vil også bli strømmet.

Hotell kan bestilles direkte på hotelbristol.no. 

Dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon kan du ta kontakt med Kristian Bergh, prosjektleder for NOKUT-konferansen.


Betalingsinformasjon

Vi godtar kun kortbetaling. Når du har registrert alle opplysningene dine i påmeldingsskjemaet og trykker på Send inn, blir du sendt til Nets for betaling av konferanseavgiften. Du vil motta kvittering på e-post når betalingen er gjennomført. Det er denne kvitteringen som bekrefter at du er påmeldt. NB! Dette gjelder bare hvis du melder deg på fysisk deltagelse på konferansen.

Påmeldingen er bindende etter at fristen er gått ut!

Ved å trykke Send inn godkjenner du vilkårene for kjøpet.

Les vilkår ved kansellering/andre betingelser

Påmelding

Ved påmelding samtykker du til at vi lagrer personopplysninger om deg til bruk for det aktuelle arrangementet. I etterkant hender det også vi sender ut et spørreskjema for evaluering av arrangementet. Opplysningene deles ikke med andre. Sjekk personvernerklæringen vår.

Jeg deltar på:


Total: 0 kr

Del med andre