Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen handler om hvordan NOKUT samler inn og bruker informasjon om besøkende på nettsiden vår.

Nettstatistikk og informasjonskapsler/cookies

I NOKUT har vi stort fokus på å lage et brukervennlig nettsted, derfor ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere denne informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google analytics.

Google analytics bruker informasjonskapsler/cookies. Dette er små tekstfiler som blir lagret på datamaskinen, lesebrettet eller telefonen din av nettstedet du besøker. Disse registrerer IP-adresse, og gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn fra Google Analytics lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

I henhold til lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven), skal alle besøkende på et nettsted som benytter seg av informasjonskapsler ha tilgang til informasjon om informasjonskapsler og hva den enkelte siden bruker dem til.

Besøkende må også godkjenne at informasjonskapsler blir benyttet. Godkjenningene gjøres gjennom innstillingene i nettleseren.

Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, kan du lese om dem på Datatilsynets nettsider eller hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Delingstjenesten

NOKUT bruker en egenutviklet delingstjeneste, som lar brukeren videresende eller dele artikler fra nettstedet og til ulike nettsamfunn. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av avtalen du har med nettsamfunnet. Ingen personlig eller identifiserende informasjon blir lagret hos oss.

Du kan blokkere informasjonskapslene

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av informasjonskapsler, må du endre innstillingene i nettleseren din. Der kan du velge å blokkere informasjonskapsler fra å bli lastet ned automatisk, eller du får et valg om å laste ned hver enkelt informasjonskapsel.

Informasjonskapsler som har blitt lastet ned tidligere kan også slettes via nettleseren. For informasjon om hvordan du gjør dette, må du se dokumentasjonen for den nettleseren du bruker.