Nå er Studiebarometeret for fagskolestudenter åpnet

Årets viktigste studentundersøkelse for fagskolestudentene er sendt ut, og i de neste ukene kan fagskolestudenter landet rundt gi tilbakemeldinger på utdanningen de får.

For syvende året på rad sender NOKUT ut undersøkelsen til fagskolestudenter over hele landet. Spørreundersøkelsen gjøres på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

De siste årene har fagskolesektoren vokst mye, og årets undersøkelse er den største noensinne. Over 25.000 fagskolestudenter får mulighet til å gi tilbakemeldinger på utdanningen de går på.

Leder av Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF), Thea Tuset, oppfordrer fagskolestudentene til å svare på undersøkelsen.

– Studiebarometeret gir fagskolestudentene en unik mulighet til å gi tilbakemeldinger om kvaliteten på utdanningen de får. Jeg håper alle benytter seg av muligheten, for jo flere som svarer, jo bedre blir tilbakemeldingene som fagskolene kan jobbe med, sier Thea Tuset.

I Studiebarometeret gir studentene tilbakemeldinger på ulike deler av utdanningen de får, som for eksempel undervisning, praksis og arbeidslivsrelevans. Studentenes opplevelse av dette er viktige tilbakemeldinger for fagskolene, og resultatene kan brukes av nasjonale myndigheter, institusjonene og studentene til å sette kvalitet og kvalitetsutfordringer på dagsorden.

Analysedirektør i NOKUT, Ole-Jacob Skodvin, er enig med ONF i at fagskolestudentene bør benytte seg av muligheten til å gi tilbakemeldinger.

– Vi vet at fagskolene bruker tilbakemeldingene til studentene aktivt når de videreutvikler utdanningene sine, så dette er en svært god mulighet til å si i fra. Det er vel verdt de minuttene det tar å svare, sier Skodvin.

Delta i undersøkelsen

Er du fagskolestudent? Da skal du ha mottatt en e-post med lenke til undersøkelsen. Du kan også motta lenke på SMS ved å følge instruksjonene på nettsidene våre. Undersøkelsen stenges 6. mai.

Hvis du har spørsmål eller kommentarer om Studiebarometeret for fagskolestudenter, kan du nå oss på fagskoleundersokelsen@nokut.no eller lese mer på nettsidene våre.

Del med andre