Nå kan du nominere kandidater til NOKUTs ærespris

Som en del av 20-årsjublieet vil NOKUT dele ut en ærespris til en person som har gjort en ekstraordinær innsats for utdanningskvalitet i Norge. Nominasjonsprosessen er nå åpnet, og alle har mulighet til å nominere kandidater.

Fra utdelingen av NOKUTs ærespris 2019, som gikk til Berit Kjeldstad
Fra utdelingen av NOKUTs ærespris 2019, som gikk til Berit Kjeldstad

NOKUTs ærespris skal gå til en person som har gjort en særlig innsats utover eget fagmiljø og institusjon for å synliggjøre, sikre og utvikle kvaliteten i høyere utdanning.

– Æresprisen skal anerkjenne og hedre en person som har gjort en ekstraordinær innsats med å styrke utdanningskvaliteten i norsk høyere utdanning. Det er mange gode kandidater der ute, og jeg vil oppfordre alle som er opptatt av utdanningskvalitet til å sende inn nominasjoner, sier NOKUT-direktør Kristin Vinje.

Vinje sitter i juryen sammen med NOKUTs styreleder Lise Iversen Kulbrandstad, NSO-leder Oline Sæther og rektor ved Norges Fagakademi Jørn Jensen.

Nominasjoner kan sendes inn via dette skjemaet. I nominasjonen skal det gis en beskrivelse av kandidatens arbeid med å synliggjøre, sikre og utvikle kvaliteten i norsk høyere utdanning, og hvorfor vedkommende fortjener å vinne æresprisen. Det er mulig å nominere kandidater frem til fredag 1. desember klokken 12.00. Når nominasjonsprosessen er avsluttet vil de nominerte kandidatene offentliggjøres på NOKUT.no.

Prisen deles ut på NOKUT-konferansen 8. februar

Prisen vil bli delt ut på NOKUT-konferansen 8. februar 2024 på Hotel Bristol i Oslo. Konferansen har tittelen “Kvalitet i klemme” og tema er passende nok hvordan høyskoler og universiteter jobber med å sikre og utvikle utdanningskvaliteten. Her finner du mer informasjon om NOKUT-konferansen.

– NOKUTs ambisjon er å sikre kvalitet og skape tillit. Det gjøre vi blant annet ved å synliggjøre godt kvalitetsarbeid og bidra til spredning av gode praksiser. Vi håper derfor prisen skal inspirere til engasjement og fremme gode eksempler på arbeid for utdanningskvalitet i Norge, i tråd med hva NOKUT har jobbet med de siste 20 årene, sier Vinje.

Sist delt ut i 2019

Prisen har vært delt ut en gang tidligere, det var i forbindelse med NOKUTs 15-årsjubileum for fem år siden. Den gang var det Berit Kjeldstad, tidligere prorektor ved NTNU, som vant. I juryens begrunnelse stod det blant annet:

Under hennes ledelse har det blitt satset på innovative undervisningsformer, merittering av utdanning, økt brukt av digitale verktøy og fleksibel undervisning. Hun bygget opp og lanserte NTNUs toppundervisningsprogram, en helhetlig satsing for utdanning av høy internasjonal kvalitet.

Del med andre