Verifisering av NOKUTs vedtak

Har noen sendt deg et vedtak fra NOKUT, f.eks. i forbindelse med en jobbsøknad? Lurer du på om opplysningene i dokumentet er korrekte? Da kan du sende vedtaket til oss for verifisering.

Slik gjør du:

  1. Skann vedtaket med skanner eller en egnet app på smarttelefonen din
  2. Send en e-post med det skannede vedtaket til enic-naric@hkdir.no* med Verifisering av NOKUTs vedtak i emnefeltet.
  3. I selve e-posten ønsker vi følgende informasjon:
    a) For- og etternavnet ditt
    b) Tittel og organisasjon
    c) Kontaktinformasjonen din

Du vil motta en uttalelse fra oss innen fem virkedager.

Før 2003 var det NAIC – Informasjonssenter for internasjonal utdanning ved Norgesnettrådet som utførte vurderinger av utenlandsk utdanning. NOKUT ble opprettet 1. januar 2003 og overtok oppgaven med å behandle søknader om godkjenning av utenlandsk utdanning. NOKUT kan ikke bekrefte vurderinger utstedt av NAIC. Personer med vurdering fra NAIC oppfordres til å søke om godkjenning fra NOKUT på nytt.


* Husk at all e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor til ikke å oppgi opplysninger av sensitiv karakter. Dersom du velger å gi oss flere opplysninger enn vi har behov for, gjør vi deg oppmerksom på at slike opplysninger vil slettes. For å være sikker på at du er kjent med personvernerklæringen vår og muligheten til å håndheve rettighetene dine, gir vi deg denne informasjonen før du sender oss en henvendelse. Du finner utfyllende informasjon om hvordan NOKUT behandler personopplysninger i personvernerklæringen vår.

Vennligst gjør et valg i forrige trinn
Vennligst gjør et valg i forrige trinn
Vennligst gjør et valg i forrige trinn
Vennligst gjør et valg i forrige trinn