Norges grønne fagskole Vea får utvidet fagområdeakkreditering

NOKUTs styre har i dag vedtatt å utvide Veas fagområdeakkreditering. Vea var den første fagskolen som fikk fagområdeakkreditering i Norge, og nå er denne akkrediteringen utvidet for å bedre dekke fagskolens kompetanse og yrkesfeltenes kompetansebehov.

Norges grønne fagskole Vea fikk i 2012 akkreditering for fagområdet grønne design- og miljøfag og tilbyr blant annet fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere og blomsterdekoratører.

Den sakkyndige komiteen mener Vea har god og relevant kompetanse å bidra med på de nye yrkesfeltene som fagskolen nå selv kan akkreditere fagskoleutdanninger til. Et eksempel er utdanninger knyttet til bruk av vegetasjon og landskap i virksomheter tilknyttet folkehelse.

Les tilsynsrapporten (pdf)

NOKUTs direktør Terje Mørland er fornøyd:

– Dette viser at ordningen med fagområdeakkrediteringer fungerer. Vea har dokumentert at de har god kompetanse innen et fagområde og et yrkesfelt som stadig er i utvikling, og da har vi raskt tilpasset fagområdeakkrediteringen.

Fagområde i utvikling

De siste årene har fagmiljøet ved Vea utviklet seg mye, og avgrensingen som ble gitt i 2012 er ikke lenger dekkende for fagmiljøets kompetanse slik den fremstår i 2020. Derfor søkte skolen om endring i fagområdets avgrensning i november 2019. Den nye avgrensningen gir Vea et noe større handlingsrom og åpner for at Veas fagskoleutdanninger også kan utvikles på tvers av yrkesfeltene for å imøtekomme nye kompetansebehov.

Del med andre