Hva betyr brexit for NOKUTs godkjenningsordninger?

Fredag 31. januar 2020 gikk Storbritannia ut av EU. Når det gjelder NOKUTs godkjenningsordninger, er det kun godkjenning som lærer og styrer/pedagogisk leder med utdanning fra Storbritannia som kan bli påvirket.

Overgangsperiode

Det vil være en overgangsperiode ut året der Storbritannia blir behandlet som om de fortsatt er medlem av EU/EØS, med de samme rettighetene som de har hatt tidligere. I denne perioden vil det blant annet forhandles om det fremtidige forholdet mellom Storbritannia og Norge. Norges forhold til Storbritannia vil forbli det samme som før fram til overgangsperioden er over. 

Godkjenning som lærer og styrer/pedagogisk leder

I overgangsperioden som varer fra 1. februar 2020 til 31. desember 2020, vil det ikke bli noen endringer når det gjelder søknader om godkjenning. Overgangsperioden kan forlenges ytterligere dersom Storbritannia og EU blir enige om dette.

I denne perioden vil søkere som har utdanning fra Storbritannia og ønsker å søke om godkjenning som lærer eller styrer/pedagogisk leder i Norge, beholde de samme rettighetene som de har i dag. Søkere kan søke på samme måte som de gjør i dag, og søknadene vil bli behandlet i samsvar med bestemmelsene i yrkeskvalifikasjonsloven. Vi vet foreløpig ikke hva som kommer til å skje etter 31. desember 2020, og vi vil oppdatere nettsidene våre med ny informasjon etterhvert.

NOKUTs godkjenning av høyere utdanning, fag- og yrkesopplæring og fagskoleutdanning

Det vil ikke bli noen endringer av dagens praksis når det gjelder disse godkjenningsordningene.

Du kan lese mer om brexit her:

Del med andre