Programmet for fagskolekonferansen 2017 er klart

Under konferansen skal deltakerne utforske hva det betyr å drive Studienært kvalitetsarbeid.

– Jeg ser frem til gode diskusjoner, sier tilsynsdirektør Øystein Lund.

Bakgrunnen for konferansen er NOKUTs utkast til en modell som beskriver ulike kvalitetsområder. Modellen vil, når den er vedtatt, legge føringer for NOKUTs arbeid med utdanningskvalitet. Fagskolene og deres samarbeidspartnere inviteres derfor til å komme med innspill om hva som kjennetegner god kvalitet i fagskoleutdanning.

– Vi ønsker å være tydelige på hva vi mener når vi snakker om kvalitet i fagskoleutdanningene, understreker Lund, og fortsetter:

– Men det er fagskolene selv og ikke minst studentene som vet hva god kvalitet i fagskoleutdanningene er. 

Bilde: Stemningsbilde fra en tidligere fagskolekonferanse

Mange gode eksempler blant fagskolene

Konferansen byr på både sesjoner i plenum og mindre grupper. Lund er opptatt av å ikke bare snakke overordnet om hvordan utdanningene kan bli bedre.

– Det finnes mange gode eksempler blant fagskolene, og disse ønsker vi å løfte fram under konferansen. Hvordan legge til rett for god læring? Hva vet vi om hvordan studenter kan oppnå et godt læringsutbytte? Vi har også hentet inn navn som Christian Jørgensen (Universitetet i Bergen) og Kristina Edstrøm (KTH Royal Institute of Technology) fra høyere utdanning til konferansen som er eksperter på nettopp disse spørsmålene.

Kunnskapsministeren deler ut utdanningskvalitetsprisen

Under konferansen skal historiens første Utdanningskvalitetspris for fagskolene deles ut av Kunnskapsministeren. NOKUT har åpnet for å nominere kandidater til prisen. Fristen er 16. oktober.

Konferansier er Siri Kristiansen kjent fra blant annet NRK-programmet Lørdagsrådet.

Konferansen arrangeres i Bergen 27. og 28. november.

Se hele programmet og meld deg på

Del med andre