Høyere utdanning på øret

Aktuelle tema, gjester, diskusjoner, eksempler og tips. Det er stikkord når NOKUT lanserer egen podcast. Undervisere er målgruppen.

– Vi snakker ofte om hvor viktig det er at universitetene og høyskolene deler god praksis, særlig innenfor undervisning. Det er jo der ute læringen skjer! NOKUT-podden er et av flere tiltak for å bidra til spredning mellom institusjonen.

Gard Sandaker-Nielsen

Det sier kommunikasjonsdirektør Gard Sandaker-Nielsen, om NOKUTs siste nyvinning. Første episode av NOKUT-podden slippes etter planen 28. september.

Lettbeint og nyttig

Undervisere er spesielt ønsket som lyttere forklarer Sandaker-Nielsen:

– Undervisere er ofte travle mennesker uten mye tid til overs. NOKUT-podden byr på korte episoder der vi ønsker å ta opp temaer som gjenspeiler undervisingshverdagen deres. Gjestene som inviteres inn skal komme med konkrete eksempler og tips som skal komme lytterne til gode.

NOKUT-podden skal være et bidrag til den kontinuerlige samtalen om høyere utdanning.

– Vi vil ha en lettbeint tone. Podcasten er ikke-politisk. Vi legger ikke opp til debatt, men opplysende samtaler med aktuelle gjester.

"Den vanskelig samtalen"

Podcasten skal komme ut en gang i måneden, og første episode har fått navnet "Den vanskelige samtalen".

Emilie Valebjørg, programleder for NOKUT-podden utdyper:

– Vi ønsker å gjøre et poeng ut av at akademia er utrolig flinke til å snakke om forskning, komme med tilbakemeldinger på forskningsopplegg, hypoteser osv. Vi finner mindre av dette i utdanning – der undervisning i større grad oppleves som en privatsak. Hvorfor er det sånn? Vi har invitert inn gjester som skal hjelpe oss å finne svaret på det.

Gjester i første episode er psykologsøstrene Bente Marie og Heidi Ihlen og professor Vigdis Vandvik.

Ønsker tilbakemeldinger velkommen

Podden er lett tilgjengelig fra Facebook-siden til NOKUT, eller kan søkes opp direkte der du laster ned podcastene dine. NOKUT ønsker tilbakemeldinger på innholdet i podcasten velkommen. Legg igjen kommentar på Facebook eller send en e-post til Emilie Valebjørg.

Del med andre