Webinar om ekthetsvurdering, verifisering og politianmeldelser

Torsdag 29. september holder NOKUT et webinar om hvordan NOKUT jobber med ekthetsvurdering og verifisering av utdanningsdokumenter av høyere utdanning fra utlandet samt NOKUTs rutiner for politianmeldelse av falske dokumenter av høyere utenlandsk utdanning.

Webinaret er delt i to hoveddeler:

I den første delen vil du få et innblikk i prosedyrene for ekthetsvurdering og verifisering, og det vil gis eksempler på ekthetsvurderinger og verifiseringer foretatt gjennom ulike verifiseringskilder som f.eks. digitale databaser.

I den andre delen tas det en gjennomgang av konkrete saker hvor det er avdekket falske dokumenter, og vi vil vise hvordan NOKUT følger opp slike saker med politi og påtalemyndighet. Det vil også tas en gjennomgang av tilfeller hvor det er oppdaget at NOKUT-vedtak har vært forfalsket.

Målgruppe

Dette er relevant for deg som jobber i UH-sektoren, hos autoriserende myndigheter og for andre som jobber med vurdering av høyere utdanning fra utlandet eller veiledning av personer med utenlandsk utdanning.

Dette vil vi snakke om:

 • Gjennomgang av hvordan NOKUT jobber med ekthetsvurdering og verifisering av dokumenter
 • Det er mange land/læresteder som tilbyr verifisering av utdanningsdokumenter. Vi går gjennom noen slike eksempler på databaser / metoder for verifisering
 • Hva gjør vi når vi finner ut at et dokument er verifisert falsk?
 • Hvordan jobber vi med politianmeldelser?

Vi setter av tid til spørsmål på slutten av webinaret. Send gjerne inn spørsmål i forkant – dette gjør du i påmeldingsskjemaet.

Tidspunkt:
Torsdag 29. september kl. 10.00–11.30

Plattform:
Zoom (lenke sendes i forkant av webinar)

Språk:
Norsk

Del med andre

 • Sted:

  Zoom
 • Tid:

  -
 • Påmeldingfrist: