NOKUT-frokost: Trenger vi en tillitsreform i høyere utdanning?

NOKUT har igjen gleden av å invitere til et spennenende frokostmøte. Denne gangen setter vi søkelyset på tillit, autonomi og styring i høyere utdanning.

Vi spør:

  • Hva slags styring legger til rette for at høyskolene og universitetene kan tilby utdanninger av best mulig kvalitet?
  • Hvordan er egentlig den faglige autonomien til utdanningsinstitusjonene i dag
  • Er det behov for en tillitsreform i høyere utdanning?

Bakgrunnen er at universitets- og høyskolerektorer har stilt seg kritiske til styringstrykket i sektoren. Samtidig mener flere politiske partier at det trengs en tillitsreform i høyere utdanning, og i vår kom regjeringens styringsmelding, hvor det slås fast at institusjonene skal styres mer i det store og mindre i det små. Parallelt med dette pågår det en debatt om desentralisert utdanning, der det blir diskutert om det er politikere som skal avgjøre hvor høyskolene og universitetene skal ha utdanningstilbudene sine. For NOKUT er det særlig interessant å trekke frem kvalitetsperspektivet i disse debattene.

For å diskutere dette har vi med oss Sunniva Whittaker (UHR-leder og UiA-rektor), Tuva Todnem Lund (NSO-leder), Svein Stølen (UiO-rektor), Guro Elisabeth Lind (leder av Forskerforbundet), Nina Sandberg (stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet), Kent Gudmundsen (stortingsrepresentant for Høyre) Andreas Sjalg Unneland (stortingskandidat for SV) og Kristin Vinje (NOKUT-direktør).

Frokostmøtet starter 8.00 og er ferdig 9.30. Dørene på Kulturhuset åpner 7.30, da blir det også servert frokost.

Del med andre