– Vi bidrar til å sikre, utvikle og informere om kvalitet i utdanningen

Søk

Studiebarometeret 2016 er avsluttet

Den årlige studentundersøkelsen Studiebarometeret er avsluttet. I år havnet den nasjonale svarprosenten på 45 %. Svarene fra undersøkelsen legges fram 6. februar 2017.

– Vi ser en liten nedgang fra rekorden på 47 % som ble satt i fjor, men vi er fremdeles godt fornøyde, sier Mørland.

I høst har nesten 30 000 studenter svart på undersøkelsen og avgitt sin dom over studiekvaliteten på studiet de er i gang med.

Han vil gjerne takke alle som har jobbet med å få studentene til å svare de siste ukene.

– Flere universiteter og høyskoler der svarprosenten var lav hadde en formidabel økning den siste uken undersøkelsen var åpen. Vi opplevde at det ble jobbet hardt for å få studentene til å svare, og for mange ble arbeidet belønnet med høy svarprosent lokalt.

Best i Bergen

Det er høyskolene som gjør det best når den nasjonale svarprosenten fordeles på de ulike institusjonene. Høgskolen i Bergen er årets vinner med en lokal svarprosent på 77,5 %. Gratulerer!

Også Universitetet i Bergen gjør det bra i år med en svarprosent på 43,6 %. Best blant universitetene er Universitetet i Stavanger med 49,4 %. Se fullstendig liste over svarprosent (pdf).

Svarene fra undersøkelse legges fram 6. februar 2017.

 

 

 

Fakta om Studiebarometeret

Studiebarometeret ble gjennomført for første gang i 2013, og har etablert seg som studentenes årlige dom over studiekvaliteten. I høst er det fjerde gangen NOKUT gjennomfører undesøkelsen.

Studiebarometeret sendes ut på e-post og SMS til mer enn 60 000 2.- og 5. års studenter fordelt på ca. 1800 studieprogrammer ved så og si alle universiteter og høyskoler.

Resultatene samles på www.studiebarometeret.no. Her kan institusjoner, studenter og kommende studenter (og alle andre) søke opp studieprogrammer og sammenligne programmene på tvers av ulike universiteter og høyskoler i Norge.

Du kan følge Studiebarometeret på Facebook, og få med deg nyheter og andre oppdateringer rundt undersøkelsen.

 

Share Del med andre
Logo: Studiebarometeret