– Vi bidrar til å sikre, utvikle og informere om kvalitet i utdanningen

Søk

Program

Tid: 1. og 2. november 2016
Sted: Posthallen, Oslo (dag 1) | Oslo Kongressenter (dag 2)
Påmeldingsfrist: 18. oktober

 

Tirsdag 1. november: Utdanningsfest

Historiens første utdanningsfest blir en kveld viet til det fremste innen høyere utdanning. Vi får høre fra mennesker som er fremragende på sine felt og lære om hva utdanning har betydd for dem.

I tillegg blir det utdeling av Utdanningskvalitetsprisen 2016 og "avduking" av nye Sentre for fremragende utdanning.

Festen ledes av rikskringkastingens førstedame, Anne Lindmo.

17.30

Dørene til Posthallen åpner

Aperitiff

18.00

Åpningsnummer

Milde Moses

18.05

Velkommen

Konferansier Anne Lindmo

18.15

Prisutdeling

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen deler ut Utdanningskvalitetsprisen for 2016

18.35

På scenen: Martin Bech Holte  

Martin vurderte lenge en karriere som forsker, men valgte til slutt en karriere utenfor akademia. Nå jobber han med problemløsning og er avhengig av fremragende kandidater for å løse noen av morgendagens vanskeligste utfordringer. Hvordan mener han at norske universiteter og høyskoler bidrar til å skape disse kandidatene? Og hva har utdanning betydd for han personlig og profesjonelt?

18.50

På scenen: Birgit Skarstein  

Birgit minner oss på at det ikke finnes noen garantier for hvordan livet blir og viser med sitt engasjement en imponerende evne til å se mulighetene i utfordringene.

I år representere hun Norge i sommer-OL i Rio hvor hun kjempet om gullet i roing. Vi tror at Birgit med sin utstråling, historie og innsikt i alt fra toppidrett til studentpolitikk, kan inspirere og motivere publikum på flere måter under Utdanningsfest. 

19.05

Møt Norges nye Sentre for fremragende utdanning

Konkurransen er knalltøff når ni finalister kjemper om prestisje og status som Sentre for fremragende utdanning. Tiden har kommet for å avsløre vinnerne.

19.45

Avslutningsnummer

Milde Moses

 

Velkommen til mingling og mat etter programmet

 

Onsdag 2. november: Light my fire!

 

Konferansier: Guttorm Andreasen


09.00

Morgenkaffe og småprat

09.30

Velkommen

Guttorm Andreasen og NOKUT-direktør Terje Mørland

09.40

Undervisning Live: Underviseren som ikke liker å undervise

Hvordan har det seg at en førsteamanuensis med sosial angst vinner priser som årets foreleser? Førsteamanuensis Christian Jørgensen fra Universitetet i Bergen forsøker å gi oss svaret.

10.00

Studenter som medprodusenter av kunnskap

I arbeidet med likestillingen mellom forskning og utdanning for å heve statusen til utdanning, må vi se på studenter som aktive partnere i vårt akademiske fellesskap og som medprodusenter av kunnskap. Dette vil ikke bare komme studentene til gode, men hele lærestedet.

Keynotespeaker professor Dilly Fung, direktør for UCLs Centre for Advancing Learning and Teaching, gir oss eksempler på hvordan et verdensledende universitet arbeider med å fremme studenter som partnere i utdanningen.

11.05

Pause

11.30

Kvalitetskultur i høyere utdanning. Noen suksesskriterier

Hva skal til for å etablere og utvikle en kultur for kvalitet i høyere utdanning? Analysedirektør i NOKUT, Ole-Jacob Skodvin presenter bestillingsverket “Educational leadership: How Can One Create a Culture for Quality Enhancement?” (CHEPS)

Vi har med oss rektor Mari Sundli Tveit, professor Vigdis Vandvik, NSO-leder Marianne Andenæs og tilsynsdirektør i NOKUT Øystein Lund på scenen når vi diskuterer suksesskriterienes muligheter og utfordringer.

Stikkord: Ny forskrift, kvalitetsmelding 2017.

12.30

Lunsj

13.30

Undervisning Live: Kan rollespill sette brukeren i førersetet?

Anne Kveim Lie, førsteamanuensis i samfunnsmedisin, og Tommy Sjåfjell, brukerrepresentant fra bruker- og pårørendeorganisasjonen A-larm,  mener det. Helse-Norge er svært opptatt av at pasienter skal ha medvirkning i egen behandling, men legestudenter får svært lite trening i dette under studiet. Det ville Kveim Lie gjøre noe med.

13.45

Tett på samfunnslivet

Advarsel! Tett kobling mellom utdanning og samfunnsliv gir undervisere og studenter tilgang til viktige læringsarenaer utenfor institusjonen og kan føre til svært motiverte studenter!

Vi får eksempler fra Center for Cyber and Information Security – CCIS ved viserektor, NTNU i Gjøvik, Jørn Wroldsen og seniorrådgiver i Politidirektoratet, Rune Fløisbonn samt Sosiologisk poliklinikk ved stipendiat Marianne Skaar og Tor Anders Bye.

Så blir det samtale mellom administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli, NOKUT-direktør Terje Mørland og førsteamanuensis i samfunnsmedisin, Anne Kveim Lie.

14.45

Pause

15.05

Kvalitet i utdanningen avhenger av tid, størrelse og penger

Tidsklemma er et faktum blant undervisere i høyere utdanning, men er det mulig å gi studenter bedre oppfølging og tilbakemelding uten å bruke mer av underviserens tid?

Kristina Edström, universitetslektor ved Kungliga Tekniska Högskolan, viser hvordan man kan øke læringen til studenter ved å gjøre enkle grep med undervisningen.

16.00

Undervisning Live: Sangundervisning med feedback

Hvordan kan studenter bidra til hverandres utvikling gjennom å gi hverandre meningsfull feedback? Førsteamanuensis Kristin Kjølberg tar oss med inn i en gruppeundervisning i sang i høyere musikkutdanning. Vi får en live demonstrasjon av metoden Critical Response Process som bidrar til å "røske opp" i tradisjonell musikkundervisning. Her er det mye å lære, også for dem utenfor musikkutdanning.

16.30

Slutt